Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Mexiko & Kuba - to najkrajšie z Karibiku

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1312706
Cena od: 5 526,10 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

24.11.2024 15 dní First Minute 5 526,10 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
15-dňový letecký zájazd.

Úvod:
Mexiko – pláže ako zo sna, mangrovníkové háje a pozostatky pradávnych mocných civilizácií, stále živé tradície, pôvodná kultúra, tanec a hudba, polostrov Yucatán a krásna Mayská riviéra. Toto všetko v kombinácií s prírodnými krásami Kuby, rytmami Salsy, dobrého jedla a čistých vôd Karibiku i Atlantiku.

1. deň:
Odlet z Viedne do Mexika, letovisko Cancun.

2. deň:
Prvý dotyk s príjemnými vlnami tyrkysových vôd Karibiku. Oddych na piesočnatých plážach.

3. deň:
Vydáme sa do mesta Mérida, koloniálneho mesta s francúzskym šarmom. Založil ho v roku 1952 na rozvalinách bývalého mayského mesta dobyvateľ Francisco de Montejo. Na začiatku 20. storočia mala Mérida najviac milionárov na svete. Cestou navštívime jednu z najznámejších mayských pamiatok - Chichen Itzá, považovanú za univerzitu mayskej kultúry. Toto archeologické nálezisko odhaľuje mayské znalosti matematiky, architektúry a astronómie. Možnosť kúpania v cenote. Ubytovanie v Meride.

4. deň:
Cestou do Uxmal navštívime Eco Museo de Cacao. Uxmal, mayské mesto, jedna z najväčších a najzaujímavejších archeologických lokalít Mayov. Obdivovať budeme monumentálne stavby - Guesserova pyramída, Dom guvernéra, Dvor mníšok, či Dom korytnačiek. Cez Valladolid sa presunieme až na nádhernú Mayskú Riviéru.

5. deň:
Voľný program na plážach Mayskej riviéry. Plávanie, relax, skvelá tequila, prechádzka po piesku pri západe slnka a tanečná zábava. Fakultatívne návšteva niektorého z okolitých tematických parkov – Xel -Ha, jeden z najväčších prírodných parkov sveta s jedinečným šnorchlovaním či Xcaret - eko-archeologický park s množstvom atrakcií.

7. deň:
Transfer na letisko v Cancúne. Prelet na Kubu. Havana.


6. deň:
Voľný deň na pláži.

8. deň:
Kubánska metropola Havana. Moderná univerzita a Námestie revolúcie v kontraste s UNESCO chránenou štvrťou Havana vieja. Svetoznáme a najmä rušné nábrežie s promenádou Malecón s vyhliadkou na pevnosť El Morro. Rezidenčná štvrť Vedado, Kolumbov pamätník, koloniálne El Capitolio, bývalý prezidentský palác a Gran Teatro, Central Park. Pešia prechádzka uličkami starého mesta, námestie sv. Františka s katedrálou a čulým ruchom. Kubánske ženy v typickom bielom oblečení posedávajúce a fajčiace cigary. Veľkolepé námestie Plaza de Armas, Palác Villanueva, El Templete, obľúbené Hemingwayove podniky La Floridita a Bodeguita del Medio. Zažijeme veľmi zaujímavú hodinovú jazdu na starých amerických autách. Možnosť večernej návštevy známeho kabaretu.

9. deň:
Presunieme sa do oblasti Piňar del Rio, ktorá je známa masívnymi vápencovými útvarmi mogotmi, s množstvom krasových útvarov a jaskýň a predovšetkým najlepších tabakových plantáží na svete. Navštívime miestneho výrobcu tabaku. Cesta nás povedie do údolia Vinales so zastávkou na vyhliadke „Los Jasmines“, odkiaľ uvidíme celé údolie, navštívime jaskyňu Cueva del Indio, preplavíme sa na lodičkách podzemnou riekou v útrobách jaskyne. Známa kubánska maľba na skale Mural of the Prehistory.

10. deň:
Cesta nás povedie do koloniálneho mesta Trinidad, so zastávkou v Guama na krokodílej farme a v dedinke Taino. Zastavíme sa v nádhernom mestečku Cienfuegos, ktoré je známe aj prívlastkom „Perla juhu“. Vďačí zaň kráse svojho historického centra, kde si pozrieme park Jose Martího, hlavné námestie, mestské divadlo a významný Palacio de Valle. Trinidad.

11. deň:
Trinidad, romantické mestečko sa teší patronátu UNESCO. Pestrofarebné uličky plné hráčov domina. Pokračovanie do Santa Clary, miesta posledného odpočinku národného hrdinu „Che“ Guevaru. Vykoľajený vlak označujúci rozhodujúce momenty Kubánskej revolúcie. Varadero.

12. deň:
Oddych na plážach s bielym pieskom na Varadere.

13. deň:
Oddych na plážach s bielym pieskom na Varadere.

14. deň:
Voľno do transferu na letisko. Odlet do Viedne.


15. deň:
Prílet do Viedne.

Ubytovanie:
4* hotely v Mexiku, 3* resp. 4* hotely na Kube.

Stravovanie:
All inclusive - Cancun, Mayská riviéra, Trinidad, Varadero, polpenzia - Mérida, Havana, obedy počas vybraných výletov.


Doprava:
Letecká z Viedne.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom. Servisné poplatky. Prelet Cancun – Havana. Transfer BA – letisko – BA. Miestne transfery. 5 x ubytovanie na Mayskej riviére v 4* hoteloch s all inclusive, 1 x ubytovanie s polpenziou v Meride, 3 x ubytovanie v Havane v 3*/4* hoteli s polpenziou, obedy počas výletov, 1x ubytovanie v Trinidade alebo v okolí s all inclusive, 3 x ubytovanie na Varadere v hoteli 4* s all inclusive. Vstupy do pamiatok. Sprievodcu CK. Vstupnú kartu na Kubu 22 EUR.

Celková cena nezahŕňa:
Povinné doplatky: pobytová taxa v Mexiku 2 EUR / izba / noc (platí sa v každom hoteli na recepcii). Ostatné doplatky: stravu a nápoje nezahrnuté v programe, príplatok za jednolôžkovú izbu 920 EUR, Silvester 820 EUR, fakultatívny výlet do tematického parku Xcaret 180 EUR a cestovné poistenie.