Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Bukurešť a rumunské prírodné unikáty

Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Bukurešť, budova parlamentu Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Bukurešť, víťazný oblúk Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Buzau, bahenné sopky Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Draculov hrad Bran Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Draculov hrad Bran Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Bukurešť Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Bukurešť Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Buzau, bahenné sopky Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, jazero Ursu Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, soľná baňa Salina Praid Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, soľná baňa Salina Praid Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Sovata Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Bukurešť, budova parlamentu
Destinácia: Rumunsko
Kód zájazdu: 1316150
Cena od: 365,75 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

14.09.2024 5 dní Last Minute 365,75 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Tí, ktorí ho navštívili si kladú otázku, prečo až teraz. Tajuplné Rumunsko nadchne každého cestovateľa a učaruje svojou bohatou históriou a nezabudnuteľnou atmosférou. Výnimočné miesta opradené povesťami, hrad Bran, nedotknutá príroda a hlavné mesto Bukurešť. Spoznajte s nami krajinu prekvapení.


Ubytovanie: 3x v hoteli

Stravovanie: 3x raňajky

 

Temešvár - Sovata - Salina Praid - Brašov - Bran - Buzau - Bukurešť


Doprava:
autobusová

Program:

1. deň - odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách, popoludní príchod do mesta Temešvár, krátka prehliadka mesta a jeho najvzácnejších pamiatok: Námestie Slobody a najväčší Katedrálny chrám Troch hierarchov, Štátna opera, Námestie najsvätejšej trojice s Katedrálou sv. Juraja a Srbskou pravoslávnou katedrálou. Po prehliadke presun do mesta Sovata, známeho kúpeľného mesta pri jazere Ursu. Ubytovanie, nocľah.

2. deň - po raňajkách prehliadka kúpeľného strediska Sovata, známeho vďaka unikátnemu slanému heliotermálnemu jazeru Ursu /Medvedie jazero/. Voda v jazere má terapeutické účinky pre gynekologické problémy, silné reumatické bolesti, periférny nervový systém a poúrazové motorické onemocnenia. Jazero vzniklo v roku 1875 vďaka geologickým dejom, a vďaka tomu sa Sovata na konci 19. storočia stala najznámejšími rumunskými kúpeľmi. V medzivojnovom období bola najvštevovaná i kráľovskou rodinou. Voľno na kúpanie, alternatívne prechádzka po náučnom chodníku okolo Medvedieho jazera, kde môžete vidieť menšie jazierka so slanou vodou, pramene, soľnú skalu vyčnievajúcu zo zeme a iné. V poobedňajších hodinách odchod do neďalekého mestečka Praid, známeho svojou soľnou jaskyňou Salina Praid, ktorá údajne obsahuje 3 miliardy ton soli. Nachádza sa v európskej "soľnej zóne" a je jednou z najväčších soľných baní v Európe. V 60. rokoch 19. storočia sa baňa začala využívaťna liečebné účely a dnes sem prichádzajú tisíce ľudí, aby podstúpili speleoterapiu alebo soľnú liečbu. Speleoterapia v bani je veľkým lákadlom, návštevníci majú k dispozícii bazén, vírivky, biliardové stoly, knižnice, kaviarne, reštauráciu, galériu vín, soľné kúpele a podzemnú zelenú zónu pre deti. V podvečerných hodinách odchod do Brašova, nocľah.

3. deň - po raňajkách návšteva hradu Bran, najznámejšej rumunskej pamätihodnosti, známej ako Drakulov hrad, ktorý je historicky spätý s hlavnou postavou románu írskeho spisovateľa Brama Stockera. Autorovi bola s najväčšou pravdepodobnosťou predlohou skutočná postava, valašské knieža Vlad Tepeš "Dracula", ktorý sa zapísal do histórie Rumunska krvavým písmom. Už jeho priezvisko Tepeš, v preklade Napichovač, mnohé napovie. V poobedňajších hodinách pokračovanie v ceste do botanicko-geologickej rezervácie Buzau, kde sa nachádzajú jedinečné bahenné sopky, vysoké aj niekoľko metrov, ktoré vznikajú pôsobením erupcie bahna a prírodných plynov z hĺbky 3 000 metrov pod zemou. V podvečerných hodinách odchod do hlavného mesta Rumunska, Bukurešť. Ubytovanie, nocľah.

4. deň - po raňajkách celodenná prehliadka hlavného mesta Bukurešť, ktorému sa hovorí aj " Paríž východu " a mesto fontán. Mohutná vládna budova, Ceausescov palác, v ktorej sídli rumunský parlament, je po americkom Pentagone druhá najväčšia administratívna budova na svete. Jej dĺžka je 270 m a šírka 240 m. Staré mesto, Cismugiu park - najväčšia oddychová zóna Bukurešti, Kostol sv. Antona, najznámejšia ulica Viktoriei s množstvom múzeí, Palác sporiteľne, ortodoxný kláštorný Stavropoleos, pasáže Macca a Villacrose, Athenaeum - sídlo filharmónie, Víťazný oblúk.

Vo večerných hodinách odchod na Slovensko.

5. deň - príchod domov v popoludňajších hodinách. 


V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 3x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie  KOMFORT 3,90 EUR/os./deň alebo PLUS 5,- EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 70 EUR/os. (platba na mieste v RON). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 120 EUR/3 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 180 EUR. Nástupné miesta: BA – bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Bukurešť | Temešvár | hrad Bran | Salina Praid