Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Portugalsko PLUS

Destinácia: Portugalsko, Stred
Kód zájazdu: 1336230
Cena od: 1 300 €
Príplatky od: 220 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

19.05.2024 8 dní Last Minute 1 300 € +220 € odlet: Viedeň letecká
19.05.2024 8 dní Last Minute 1 300 € +220 € odlet: Praha letecká
01.07.2024 8 dní First Minute 1 400 € +220 € odlet: Viedeň letecká
01.07.2024 8 dní First Minute 1 400 € +220 € odlet: Praha letecká
15.09.2024 8 dní First Minute 1 300 € +220 € odlet: Viedeň letecká
15.09.2024 8 dní First Minute 1 300 € +220 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program:
1. deň
Odlet z Viedne, resp. z Prahy do Lisabonu, transfer autobusom na ubytovanie v okolí mestečka Óbidos.

2. deň
raňajky, prehliadka stredovekej dedinky Óbidos, kde môžete ochutnať známy čerešňový likér Ginjinha. Zastavíme sa v rybárskej dedinke Nazaré s krásnou plážou a útesmi pri Atlantickom oceáne. V mestečku Alcobaca navštívime cisterciánsky kláštor (12. st., UNESCO) s hrobkami portugalských panovníkov a uvidíme kláštor dominikánov (UNESCO) v Batalha. Ubytovanie v okolí Coimbry, večera a nocľah.

3. deň
raňajky, pozrieme si romantické mesto Coimbra, ktoré je centrom vzdelanosti s druhou najstaršou univerzitou sveta. Pokračujeme do kolísky portugalského národa - mesta Guimaraes. Dominantou jeho historického jadra (UNESCO) je hrad sv. Michala a palác Paco dos Duques. Cestou do stredovekej Bragy sa zastavíme na pútnickom mieste Bom Jesus do Monte (UNESCO) s monumentálnym schodiskom (každé poschodie je zastavením krížovej cesty). Deň zakončíme v Porte, vo vínnych pivničkách preslávených portským vínom. Ubytovanie a večera v okolí Porta.

4. deň
raňajky, dnes sa budeme venovať Portu (druhé najväčšie mesto krajiny) a jeho čarovným uličkám dokumentujúcim pozoruhodnú históriu. Ponúknu nám množstvo pamiatok, tichých zákutí, kaviarničiek a ich milú atmosféru. Pozrieme si unikátnu katedrálu Terreido da Sé, štvrť Barredo s domami nakláňajúcimi sa do strán a gotický kostol Sao Francisco s honosnou zlatou výzdobou. Návrat na ubytovanie v okolí Porta, večera.

5.deň
raňajky, vydáme sa do mesta Tomar, kde stojí Convento de Cristo (UNESCO), hrad s kláštorom (12. - 16. st.), ktorý bol sídlom rytierov Kristovho Rádu. Pokračujeme do Fátimy, jedného z najvýznamnejších pútnických miest kresťanského sveta s veľkou neobarokovou bazilikou postavenou na počesť zjavení Panny Márie. Na hlavnom oltári je možné vidieť vitráže s výjavmi zjavení a obraz s posolstvami, odovzdanými pastierikom pri zjaveniach. Ubytovanie vo Fátime, večera.

6. deň
raňajky, dnes nás čaká Lisabon, ktorý je významným obchodným prístavom a lodnou križovatkou sveta. O jeho veľkoleposti sa presvedčíme prechádzkou po historickom srdci - starobylej štvrti Belém s kláštorom Mosteiro dos Hieronimos (UNESCO – 19. st.), pôjdeme k pôvodne obrannej veži Torre de Belém, ku hradu Castelo de Sao Jorge, odkiaľ vedú uličky do najstaršej štvrte Alfama. A určite sa vyvezte železným výťahom (Elevador de Santa Just) postaveným podľa návrhu žiaka slávneho A. G. Eifella. Odchod na ubytovanie pri Lisabone, večera.

7. deň
raňajky, výlet v okolí Lisabonu po trase Sintra - Cabo da Roca – Cascais – Estoril. Sintra (UNESCO), pôvodne letovisko portugalskej šľachty, je najnavštevovanejším mestom krajiny. Atraktívnou je najmä letná rezidencia portugalského kráľa Palácio Nacional de Sintra a nádherný romantický Palácio da la Peňa (19. st.). Ďalej si vychutnáme výhľady na Atlantický oceán z najzápadnejšieho cípu kontinentálnej Európy Cabo da Roca, v rybárskom mestečku Cascais môžete skúsiť rybie špeciality a zoznámime sa s portugalskou obdobou Monte Carla - obľúbeným letoviskom Estoril. Návrat na ubytovanie a nocľah.

8. deň
raňajky, voľno, v závislosti od letových časov transfer na letisko a odlet do Viedne.

Ubytovanie:
7 x v izbách s vlastným príslušenstvom (sprcha a WC) v 3* hoteloch po trase.

Stravovanie:
7 x raňajky a 5 x večera.

Doprava:
Viedeň – Lisabon a späť, resp. Praha - Lisabon a späť.

Ostatné:
transfery a doprava autobusom v Portugalsku podľa programu, program podľa popisu bez vstupov, služby slovensky alebo česky hovoriaceho sprievodcu CK, DPH.

Povinné príplatky:
letiskové, bezpečnostné a servisné poplatky 220 €/os. City tax (platí sa v hoteloch) vo výške 2 - 5 €/os./noc.

Priplatky:
za 1/1 izbu 290 €, orientačná výška vstupov 80 €/os., vstup do vínnych pivníc v Porte s ochutnávkou cca 25 €/os., Fado s 2 nápojmi cca 30 €/os., transfer z Bratislavy na letisko Viedeň - Schwechat a späť 25 €/os.