Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Srí Lanka a Tamilské tigre

Polonnaruwa bola hlavným mestom Srí Lanky v 11?tom a 12?tom storočí. Toto obdobie považujú dodnes mn /uploads/covery_2019/srilanka_tamil.jpg Najsvätejší hinduistický chrám v Trincomalee. Tamilská atmosféra je úplne iná než tá sinhálska. Ako Západy slnka pri Indickom oceáne. Čaká nás skvelo namixovaná kombinácia poznania a oddychu. 
foto?: Milšieho šoféra ste nevideli. Nakladá vaše kufre a zdraví Vás “Ahoj Bubáci”. Vy odpovedáte s úklonom Vyrážame z letiska a smerujeme k prvej našej zastávke, prvé hlavné mesto Srí Lanky, Anuradhapura. Dr Spirituálna atmosféra tohoto miesta vás dostane možno rovnako ako dostala aj UNESCO. Mesto bolo rozs Odvezieme sa aj na tradičnom povoze, ťahanom vodnými byvolmi. Ako domáci. Iní toto v programe nemajú Do národného parku na jeepoch. Kto uvidí prvý slona? foto: Patrícia Mrázková - BUBO V miestnej dedinke nás domáci naučia, ako si pripraviť typickú prílohu do jedla „sambull“ (zmes drve DAMBULLA (UNESCO): budhistické sochy a impresívne fresky.
foto?: Martin Ferenčík — BUBO Komplex piatich jaskýň Aja Maha Vijara, sochy Upulvana a Samana, výjavy z pekla, veľký zlatý Budha a Úchvatná Sigiriya. Na vrchol s BUBO vystúpili stovky našich klientov od 3 ročných detí po ľudí nad 7 SIGIRIYA: ôsmy div sveta, opevnený palác kráľa Kasyapu na 183 metrov vysokom brale, súčasť svetového Stúpame na Sigiriyu. Vzhľadom na to, že sa jedná o najnavštevovanejšiu pamiatku tohto krásneho ostro Výhľady do rajskej záhrady. Porozprávajme si, prečo je táto skala tak zaujímavá a navštevovaná. Práv Dvaja významní králi - Parakramabahu a Nissanka Malla. Prvý z nich sa zaslúžil o systém managementu Dotiahnutá dramaturgia zájazdu je to čím BUBO sprievodcovia vynikajú. Prehliadka mesta na bicykli a Viete, ako rastie vanilka? Jej struky si človek v spleti zelených stoniek takmer ani nevšimne. foto: Aké všetky exotické plodiny sme už stihli ochutnať a spoznať? Ktoré prísady si nakúpite domov? 
foto Čistá detská radosť. foto: Patrícia Mrázková - BUBO Aj odtiaľto pochádza obsah vašich koreničiek. foto: Katarína Líšková — BUBO Sme v Chráme Budhovho zubu v Kandy. Vcítime sa do atmosféry a prežívame čaro a význam miesta. foto: Až keď vidíte tú nádheru na vlastné oči, pochopíte, akú veľkú hodnotu pre Srílančanov táto relikvia Voňavá frangipanová obeta. BUBO sprievodca trpezlivo vysvetľuje rituály. Srí Lanka patrí medzi naše najobľúbenejšie krajiny, máme tu kopec kamarátov a známych, s ktorými sme Srí Lanka vyhrala prvé miesto v zozname najlepších krajín, ktoré je potrebné navštíviť v roku 2019, Čajové plantáže, na ktorých sa pestuje originálny cejlónsky čaj, čajová fabrika, malebné scenérie ča Kúpime tie najlepšie lístky čaju priamo na plantáži a od nášho známeho. Je to obrovský rozdiel podob BUBO tuk-tuk na čajovej plantáži. Jedna z najkrajších scénických ciest na svete!! Presne takto defin Na chobote slona ázijského sa nachádza približne 60 000 svalov určených na podávanie, dýchanie, komu Kúpanie slonov na brehoch rieky Maoya bude pre Vás jedným z najkrajších zážitkov. 
foto?: Martin Fer V oceánoch žije 8 druhov korytnačiek, z toho na Srí Lanke až 5 druhov. Každoročne priplávajú na pies Nie všetky z nich sa však dožijú dospelosti, práve naopak, nebyť pomoci miestnych korytnačích liahní Prvý all inclusive oddych na zlatých plážach Srí Lanky.
foto?: Katarína Líšková — BUBO Možnosť spríjemniť si ubytovanie bude na pláži v Kalutare v prémiovom BUBO hoteli. Viac informácii v Royal Palms Beach luxusný hotel 5* - ide o veľmi kvalitný hotel ležiaci priamo na piesočnej pláži Ka Mermaid hotel v Kalutare, z bazéna pod palmy, spod paliem na pláž. Indický oceán, palmy a zlaté pláže.
foto?: archív BUBO Okolo zlatých pláží prechádzame ďalej na juh do Galle.
foto?: Robert Taraba — BUBO Prichádzame na miesto bývalých portugalských a holandských kolónií. 4. najväčšie mesto krajiny po Co Koloniálna budova pošty, ulička plná advokátskych kancelárií, starý maják a mesto, v ktorom sa snúbi GALLE (UNESCO) je návratom v čase. Kedysi dávno hlavný prístav ostrova.
foto?: Robert Taraba — BUBO Budhistická slávnosť v centre ostrova. Toto už nie je na turistickej trase. No na našej trase áno.
f Tradičné Sinhalský nový rok. Bezdetní manželia zapaľujú v obývačke svojej chalúpky oheň, na ktorom nechajú zv Makak bandar je endemit, žijúci len na ostrove Srí Lanka.
foto?: Martin Ferenčík — BUBO Grand Tamarind lake hotel naša základňa na srílanskom safari Skoro ráno nasadáme na džípy a ideme tak, aby bola naša šanca vidieť divokú zver najlepšia. 
foto?: BUBO safari na ázijský spôsob.
foto?: Robert Taraba — BUBO Čo dnes uvidíme?
foto?: Robert Taraba — BUBO Náš ranger hľadá spolu s nami pávy, varany, jelene, divoké byvoly, krokodíly a slony. 
foto?: Robert Flóra aj fauna v rajskej záhrade sú pestré a fotoaparáty dávajú pomaly ale isto zabrať.
foto?: Marti Povieme si o rôznych živočíchoch, ktoré tu žijú. foto: Martin Ferenčík - BUBO Takto ideme za leopardami do džungle. Tamilskú časť realizuje BUBO ako jedna z prvých cestovných kan S BUBO sú Vaše cesty bezpečné a plné zážitkov, ktoré by ste sami nenašli. foto: Martin Ferenčík - BU Najväčšia šanca v Ázii vidieť leoparda v prírode.
foto: archív BUBO Budeme mať opäť šancu na najbližšom termíne vidieť niečo takéto? foto: Martin Ferenčík - BUBO Našli sme ho! foto: Martin Ferenčík - BUBO Na Srí Lanke žije slon cejlónsky, jedná sa o najväčší poddruh slona indického. foto: Martin Ferenčík Vždy sa niekto na nás díva. foto: Martin Ferenčík - BUBO Na Srí Lanke je vysoká celoročná šanca vidieť veľryby.. Foto: Maahen Kariyapilos- BUBO Interiér jedného z našich hotelov v tamilskej časti.
foto?: Ľuboš Fellner — BUBO Kúpeľňa v našom hoteli v Passicudah.
foto?: Ľuboš Fellner — BUBO Osviežte sa pár dĺžkami.
foto?: Ľuboš Fellner — BUBO Vnikáme opäť do tajov srílanskej kuchyne. Tento zájazd po gurmánskej stránke už pomaly ale isto prek Kiribath alebo mliečna ryža. Typické jednoduché a chutné lokálne jedlo.
foto: archív BUBO Dáte si kraby či homáre? Stoja polovicu toho, čo na západnom pobreží. Choďte do toho! 
foto: archív Zatiaľ neturistické pláže na východe ostrova. Už sme veľmi veľmi ďaleko.
foto?: Robert Taraba — BUBO Zlatistý piesok a stratený BUBO bus. foto: Robert Taraba - BUBO Passikudah je prekvapením, turistickou budúcnosťou ostrova s rozsiahlymi plážami a prekvapivo rozvin Tradičné rybárčenie na koloch.
foto?: archív BUBO Dnes vstupujeme do tamilskej oblasti a všetko sa mení. BUBO je určite prvou cestovnou kanceláriou, k Tamilka na bicykli. Úplne iná fyziognómia, iný jazyk, iné náboženstvo, no úsmev ostal.
foto?: Ľuboš Tamilský národný kroj. Muži tu nemôžu byť tlstí, veď sú každý deň do pol pása nahí.
foto?: Ľuboš Fel Prešperkované detaily hinduistických chrámov.
foto?: archív BUBO Tamilci sú značne nábožensky založení.
foto?: Ľuboš Fellner — BUBO Momentka z hinduistického chrámu neďaleko Jaffny.
foto?: Ľuboš Fellner — BUBO V Jaffne objavíme aj zastrčenejšie pamiatky.
foto: archív BUBO Pozrite si každú tvár. Nádherná krajina tých najlepších ľudí. Takúto fotografiu neurobíte ani v Thaj Chrám na ostrove hadov v Nanativu. Sem sa musíme dopraviť exoticky loďou.
foto?: Ľuboš Fellner — BUB Pred odchodom ešte navštívime tamilskú hinduistickú školu, ktorú charitatívne podporujeme. 
foto?: R Ak máte doma nejaké veci, ktoré by sa mohli deckám hodiť, pribaľte si ich na cestu. Urobíte im veľkú Rajský pocit...to je presne ten pocit, ktorý spoznávate na cestách po Srí Lanke. To sa nedá ani slov
Destinácia: Srí Lanka
Kód zájazdu: 1333639
Cena od: 3 985 €
Príplatky od: 789 €
Doprava: letecká
Termín: 14.11.2024 14/13 dní/nocí
Obchodník: 35824859
Kód termínu: 83373077

« Späť na výber termínu a popis zájazdu
Poznávacie zájazdy
Exotika
Colombo Typ ubytovania:
Srí Lanka, Západná provincia, Kolombo
Letisko:    
Strava:    
Pre zobrazenie komplexného cenníka vyberte zodpovedajúci typ ubytovania.
Cena celkom: N/A

Obsiahnuté údaje sú výlučne informatívne.