Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Portugalsko - krajina moreplavcov, slnka a vína

Destinácia: Portugalsko
Kód zájazdu: 1328999
Cena od: 1 499 €
Príplatky od: 190 €
Poznávacie zájazdy
Gastro

Výber termínu

01.07.2024 8 dní First Minute 1 499 € +190 € odlet: Viedeň letecká
15.09.2024 8 dní First Minute 1 499 € +190 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
Bidos • Nazaré • Alcobaca • Batalha • Coimbra • Porto • Braga • Guimaraes • Tomar • Fatima • Lisabon • Sintra • Cabo da Roca • Cascais

1. deň:
možný transfer z Bratislavy, odlet z Viedne, prílet do Lisabonu, spoločný transfer na hotel, ubytovanie v okolí Óbidos.

2. deň:
raňajky, odchod do stredovekej dedinky Óbidos s úzkymi uličkami a bielymi domčekmi s terakotovými strechami. Návšteva rybárskej dedinky Nazaré a mestečka Alcobaca s najväčším kostolom v Portugalsku (UNESCO) a krásnym cisterciáckym opátstvom. Deň sa ukončí v Batalhe návštevou kráľovského kláštora (UNESCO). Ubytovanie v okolí Coimbry, večera.

3. deň:
raňajky, prehliadka Coimbry - nachádza sa tu najstaršia univerzita v Portugalsku (druhá najstaršia na svete), na ktorej študovali velikáni portugalskej literatúry. Coimbra je považovaná za najromantickejšie portugalské mesto. Presun do Guimaraes – kolísky portugalského národa (UNESCO). Prehliadka mesta - hrad sv. Michala, Vojvodský palác Paco dos Duques – dnes múzeum. Odchod do mesta Braga – jedného z najstarších portugalských sídel a bezpochyby hlavného náboženského centra so zastávkou na pútnickom mieste Bom Jesus do Monte. Deň sa zakončí ochutnávkou vína vo vínnych pivniciach cavas v Porte, kde dozrieva pravé portské víno. Ubytovanie v okolí Porta, večera.

4. deň:
raňajky, celodenná prehliadka Porta – druhého najväčšieho mesta Portugalska, vo svete presláveného predovšetkým portským vínom. Prechádzky po historickej štvrti Ribeira, katedrála Terreido da Sé, štvrť Barredo s domami nakláňajúcimi sa do strán a gotickým kostolom Sao Francisco s honosnou zlatou výzdobou. Návrat na ubytovanie, večera, nocľah.

5. deň:
raňajky, prehliadka mesta Tomar, kde sa nachádza slávny kláštor, sídlo rytierov Kristovho Rádu (UNESCO). Odchod do Fátimy, jedného z najvýznamnejších pútnických miest kresťanského sveta s veľkou neobarokovou bazilikou, postavenou na počesť zjavenia Panny Márie. Ubytovanie v okolí Fátimy, večera.

6. deň:
raňajky, odchod do Lisabonu – starobylá štvrť Belém s kláštorom Jeronýmov (vrchol manuelskej architektúry), veža Torre de Belém (pôvodne obranná veža a maják na rieke Tejo), hrad Castelo de Sao Jorge, odkiaľ vedú uličky do najstaršej štvrte Alfama, založenej Féničanmi. Na záver železný výťah elevador de Santa Justa, postavený podľa návrhu žiaka slávneho staviteľa A. G. Eiffela. Ubytovanie v okolí Lisabonu, večera.

7. deň:
raňajky, celodenný výlet do okolia Lisabonu. Sintra (UNESCO), bývalé letovisko portugalskej šľachty, plné palácov rôznych štýlov a krivoľakých uličiek s malými obchodíkmi, Palácio da Pena, Palácio Nacional de Sintra. Odchod k najzápadnejšiemu cípu kontinentálnej Európy Cabo da Roca a v rybárskom mestečku Cascais možnosť ochutnávky niektorej z miestnych rybích špecialít. Portugalská obdoba Monte Carla - Estoril. Návrat na ubytovanie, nocľah.

8. deň:
raňajky, transfer na letisko a odlet z Lisabonu, prílet do Viedne, možný transfer do Bratislavy.

Stravovanie:
7 x raňajky + 5 x večere

Doprava:
letecká

Poznámky:
Ceny vstupov sú orientačné, počas roka sa môžu meniť.

Zľavy:
Zľava SENIOR 55+: -3%/osoba. Zľava verný klient: -3%/osoba.