Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Srí Lanka - plná zážitkov

Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov - Srí Lanka - plná zážitkov -
Destinácia: Srí Lanka
Kód zájazdu: 1313666
Cena od: 2 399 €
Príplatky od: 60 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pre rodiny s deťmi

Výber termínu

11.07.2024 11 dní First Minute 2 399 € +60 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
11-dňový letecký zájazd.

Úvod:
Spoznajte tajomnú Srí Lanku spolu s vašimi deťmi. Pozrieme sa spolu na čajové plantáže, do Národných parkov, na voľne žijúce stáda slonov. Sprevádzať nás všade budú malé nezbedné opice. 

Program:
1. deň:
Myslíme aj na tých najmenších a preto vás pozývame do krajiny plnej zázrakov, na Srí Lanku. Z Viedne odletíme do Colomba, hlavného mesta Srí Lanky.

2. deň:
Po prílete sa presunieme do hotela v Negombe, kde si po dlhej ceste oddýchneme, aby sme nabrali sily na naše poznávanie. Poleňošíme si na pláži.

3. deň:
Po raňajkách vyrážame smerom do vnútrozemia, naprieč krásnou tropickou prírodou okolo nás. Budeme mať možnosť zoznámiť sa s miestnou dopravou, také niečo sa nevidí len tak bežne. Kto by nechcel poškrabkať slona za uchom? Túto príležitosť budeme mať v Elephant Millenium Foundation, kde sa skamarátime s miestnym slonom, sprievodca nám porozpráva zaujímavosti zo slonieho života, sloníka budeme môcť i okúpať a nakŕmiť. Fantastický zážitok pre malých i veľkých. Smer Habarana. Večer bude vyhradený pre rodičov, ktorí si budú môcť zájsť na tradičnú ajurvédsku masáž (za poplatok).

4. deň:
Skoro ráno začneme s troškou športu, zdoláme skalnú pevnosť, Leviu Horu, ôsmy div sveta, Sigiriyu. Čaká nás 1200 schodov, ale odmenou nám budú jedinečné výhľady. Ďalšou „špecialitkou“ bude hra na tradičných farmárov, k tomu jazda na vozoch zapriahnutými byvolmi pomedzi krásne zelené ryžové políčka, plavba v kanoe po jazere, až k miestnemu farmárovi, ktorý nás uvíta s velikánskym úsmevom, prevedie nás jeho skromným príbytkom, hrdo nám ukáže svoju záhradu plnú rôzneho exotického ovocia a zeleniny, v priamom prenose uvidíme ako sa varí národné jedlo ostrova – ryža a kari. Spoločne si na tom pochutíme opäť tradičným spôsobom – podávané na banánovom liste, žiadne príbory, jeme ako lokálci a to pravou rukou, aby sa tie chute lepšie premiešali, veľká sranda. Rozlúčime sa s naším hostiteľom a presúvame sa na východné pobrežie do oblasti Passikudah, kde nám odmenou budú dokonalé pláže a tyrkysová voda oceánu. 

5. deň:
Pobyt na pláži.

6. deň:
Pobyt na pláži.

7. deň:
Po dostatočnej dávke relaxu pokračujeme v našom programe. Popoludní sa vydáme na safari dobrodružstvo na džípoch, kde na vlastné oči uvidíme nespočetné množstvo slonov a krásnu prírodu v NP Minneriya.

8. deň:
Nazrieme do tajov buddhizmu a navštívime skalné jaskynné chrámy v Dambule, kde sa nachádza viac ako 150 sôch Buddhu. Po ceste sa zastavíme aj v magickej záhrade s korením. Dostaneme sa až do posledného kráľovského mesta Kandy, ktoré je zapísané v zozname UNESCO. V obchode s hodvábom si vyskúšame typický srílanský odev pre ženy saree a pre mužov sarong a urobíme si pekné fotky na pamiatku. Z kopca nad mestom budeme mať celé Kandy ako na dlani a záverom dňa bude návšteva chrámu Bahirawakanda.

9. deň:
Ráno „špacírujeme“ po Kráľovskej Botanickej záhrade, ktorá je najväčšou botanickou záhradou na ostrove. Súčasťou je dom orchideí, palmová avenue a gigantické kokosy. Tradičnými obyvateľmi sú veľké netopiere kalone. Za šálkou pravého cejlónskeho čaju sa vydáme na čajové plantáže, kde sa v miestnej továrni dozvieme, ako sa čajový lístok premení na chutný čaj.

10. deň:
Naše dobrodružstvo sa dnes skončí. Pred nami je už len presun na letisko a odlet do Viedne. 

11. deň:
Prílet do Viedne.


Ubytovanie:
3*/4* hotely.

Stravovanie:
Polpenzia.


Doprava:
Letecká z Viedne.

Pre deti:
• Sloníky v Elephant Millenium
• Výstup na Leviu horu
• Tradičná farma
• Skúšanie tradičných odevov
• Netopiere v Kráľovskej botanickej záhrade
• S pobytom pri mori

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfery BA – letisko – BA. Miestne transfery. 8 x ubytovanie v 3*/4*/5* hoteloch s polpenziou. Vstupy a výlety podľa programu. Miestneho sprievodcu CK. 

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Fakultatívne aktivity. Prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 70 EUR/osoba (platba sprievodcovi na mieste). Vstupné vízum.