Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Jazero Lago di Como, miesto pravých romantikov a ďaľšie okúzľujúce jazerá

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1305152
Cena od: 319 €
Príplatky od: 10 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

31.07.2024 5 dní First Minute 319 € +10 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Objavte okúzľujúce talianske jazerá, ktoré patria k obľúbeným miestam svetových celebrít, všetkých romantických duší a milovníkov krásnych záhrad a prírody.
Navštívite romantické jazero Lago di Como, ktoré milujú umelci, podnikatelia, politici, ale jeho čaru podľahli aj hviezdy ako George Clooney, Beckhamovci, Donatella Versace, Madonna a atmosféru si tu vychutnával aj Bill Gates. Jazero Como si v minulosti podmanilo mnoho talianskych šľachtických rodín. Zastavíte sa aj pri neďalekom kúzelnom jazere Lago di Maggiore. Rozkvitnuté talianske jazerá a záhrady pohladia oko aj vašu dušu.
Zasnené dedinky, svahy pokryté vilami a záhradami, očarujúce mestečká, hory, príjemná teplá voda, historické zákutia a gurmánske špeciality nájdete tu vlastne všetko, po čom túžite... 
Neobídete ani najväčšie talianske jarezo Lago di Garda a zamierite do krásneho mestečka Sirmione s vodným hradom. 

Program :
1.deň :
odchod autobusom zo Slovenska vo večerných hodinách.


2.deň :
v ranných hodinách príchod k okúzľujúcemu a romantickému jazeru celebrít Lago di Como. Navštívite perlu jazera – exkluzívne mestečko Bellaggio, miesto, ktoré inšpirovalo kasíno v Las Vegas.
Tyrkysová farba jazera, palmy, olivové stromy, záhrady, množstvo kamenných schodíšť, domy s farebnými okenicami, úzke uličky sú skutočne kúzelné a dotvárajú neopísateľnú atmosféru ako z  najromantickejších filmov.
Po prehliadke mestečka a záhrad vás čaká individuálny program, môžete sa okúpať v príjemnej teplej vode, alebo si oddýchnuť na niektorej z pláží pri jazere. 
V popoludňajších hodinách navštívite mestečko s milou a prívetivou atmosférou - mestečko Varenna, ktoré predstavuje pre Bellaggio nemalú konkurenciu. 
Vo Varenne nájdete mnoho krásnych parkov, kaskádovito usporiadané domy, zelené svahy a romantické zákutia.
Nad dedinkou sa tyčí hrad Castello di Vezio, využívaný kráľovnou Theodelindou ako rozhľadňa a nemôžeme nespomenúť ani luxusnú vilu Cipressi s nádhernou terasovitou záhradou, či Villu Monastero s dvojkilometrovou záhradou. Vo večerných hodinách príchod na hotel. Ubytovanie. Nocľah.

3.deň :
po raňajkách zamierite pri pôvabné jazero Lago di Maggiore do kúpeľného mestečka Stresa, ktoré inšpirovalo Ernesta Hemingwaya. Stresa je vyhľadávaným strediskom vyšších vrstiev a patrí medzi najexkluzívnejšie miesta Talianska. Výlet loďou na Borromejské ostrovy.
Uvidíte šľachtické rezidencie, subtropické záhrady na vyhliadkových terasách, parky plné exotických stromov a rybárske dedinky. Navštívite 3 nádherné ostrovy na tomto jazere. Prvým ostrovom bude ostrov Isola Madre, na ktorom je jedna z najcennejších a najstarších záhrad Talianska.
Vymenovať všetky druhy rastlín by bolo nemožné. Okúzlia vás magnólie, kamélie, banánovníky a niekoľko druhov paliem. 
Môžete navštíviť aj krásny palác, ktorý sa na ostrove nachádza. Rozprávkovo sú upravené zámocké terasy, predovšetkým vysadenými kvetinami. Kvetiny nájdete naozaj všade. Kvetmi je obsadené každé voľné miesto a to i na budovách.
Neskôr sa presuniete na rybársky ostrov Isola dei Pescatori, kde budete mať voľno na obed, na nákupy suvenírov, ktorých tu nájdete nespočetne veľa.
Isola Bella predstavujú prvoradú turistickú atrakciu. Na ostrove Bella vás ohromí barokový palác vypínajúci sa nad desiatimi radami terasovitých záhrad.
Prechádzky po parku, oddych,... Individuálny program. Večerná atmosféra pri jazere. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

4.deň :
po raňajkách príchod do elegantného mestečka Como  ktoré má nádhernú polohu pri jazere. Preskúmate vnútro starobylých mestských hradieb, kde je mnoho obchodov, butikov a množstvo kaviarní, ktoré ponúkajú pravú taliansku kávu a výbornú zmrzlinu.
Nájdete tu napríklad múzeum a sochu jedného významného rodáka - fyzika Alessandra Volta, ktorý sa tu narodil. V prípade záujmu sa môžete vyviezť lanovkou k obci Brunate, kde uvidíte krásny výhľad na časť jazera.
Individuálny program v Come. Možnosť výletu loďou po jazere do okolitých mestečiek. Vo večerných hodinách odchod autobusom smerom na Slovensko


5.deň :
v dopoludňajších hodinách príchod na Slovensko.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 40 € / osoba / noc
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba / noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň

povinný vstupný poplatok do talianskych miest pre turistické autobusy - 10 € / osoba ( poplatok je rozpočítaný na počet miest v autobuse )
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované
lodný lístok Bellagio – Varenna 10 € / osoba
lodný lístok Stresa – Borromejské ostrovy cca 15 € / osoba
vstupné na Borromejské ostrovy - cca 20 € / osoba po skupinovej zľave
Isola Bella – palác, záhrady cca 17 € /osoba
záhrady Villa Melzi 6,50 € / osoba
Villa Monastero vo Varenne :
- len botanická záhrada 6 EUR / dospelá osoba , 4 € / dospelá osoba ( po skupinovej zľave, od 10 osôb), deti do 11 rokov zadarmo
- botanická záhrada + múzeum Villa Monastero 6 € / osoba (po skupinovej zľave, od 10 osôb),
deti do 11 rokov zadarmo
- skupinový kombinovaný lístok Villa Monastero (botanická záhrada + múzeum) a botanická záhrada Villa Cipressi 9 EUR / osoba ( po skupinovej zľave), deti do 11 rokov zadarmo
Villa Menzi v Bellagiu 6,50 €/ osoba, 5 € / osoba ( po skupinovej zľave)


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.