Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Zámok Schallaburg a majestátny kláštor v Melku

Destinácia: Rakúsko, Dolné Rakúsko, Melk
Kód zájazdu: 1304228
Cena od: 40 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

29.06.2024 1 deň First Minute 40 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu
V ranných hodinách odchod zo Slovenska. Prvou zastávkou bude majestátny kláštor v Melku, ktorý je vidieť už z diaľky.
Ak ste čítali slávny román Umberta Eca - Meno ruže, určite si spomeniete na postavu Adsona z Melku, rozprávača príbehu. Ako starý mních spomína v kláštornej cele na tajuplné udalosti svojej mladosti. Nečudo, že Eca inšpirovalo práve opátstvo v Melku – je to jeden z najkrajších kláštorov v Rakúsku a zároveň najväčší benediktínsky kláštor v Európe. 
Majestátny kláštor stojí na šesťdesiatmetrovej skale nad Dunajom a jeho krása preslávila mestečko Melk i malebnú vinársku oblasť Wachau v celej Európe. Kláštor má takmer 500 izieb. Obdivovať budete mramorovú sálu, knižnicu s viac ako 100 000 zväzkami a v úžase zastanete nad výzdobou kláštornej baziliky s mnohými dômyselne prepracovanými prvkami.
Honosné priestory katedrály ohromujú aj neveriacich. Za prechádzku stojí aj vyše šesťhektárová záhrada, kde nájdete vyše 200 ročné lipy.
Neskôr sa presuniete do neďalekého Schallaburgu, ktorý je najkrajší renesančný zámok na sever od Álp. Jeho impozantnú siluetu je možné rozoznať už z diaľky. Budete mať možnosť vidieť jeho malebný arkádový dvor, ktorý patrí k najkrajším v Európe a každoročne tu prebiehajú zaujímavé výstavy.
Zámok patril rodu Losensteinovcom a ich láska k umeniu sa naozaj odrazila na vzhľade zámku, pretože ho stavali podľa vzoru talianskych palácov. Taktiež sa budete mať možnosť poprechádzať v krásnych záhradách, voňajúcich historickými ružami, orientálnymi stromami, či dvoma typicky renesačnými jabloňovými sadmi.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
nástupné miesta a príplatky :
Nitra 6 € (garantovaný zvoz),
Sereď 6 € (garantovaný zvoz),
Trnava 6 € (garantovaný zvoz),
Bratislava – bez príplatku. 
Všetky nástupné miesta budú realizované.
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň

kláštor v Melku cca 14  €/osoba ( po skupinovej zľave)
zámok v Schallaburgu cca 9 € / osoba ( po skupinovej zľave)
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Melk