Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Valentín v Petrohrade

Destinácia: Rusko, Leningradská oblasť
Kód zájazdu: 1227287
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Petrohrad je prezývaný aj Benátkami severu a Benátky sú mestom lásky. Tak prečo neosláviť Valentína práve tu? Valentín v Petrohrade sa pre vás stane jednou z najromantickejších dovoleniek, ktorú prežitie so svojou polovičkou. Veľkolepé paláce, romantické kanále, sneh a nenapodobiteľné ruské kaviarne a reštaurácie, kde sa zohrejete spolu po dlhom dni.


Pre vstup do Ruska je potrebný PCR test s negatívnym výsledkom nie starší ako 48 hodín. Platí to pre všetkých cestujúcich do Ruskej federácie aj zaočkovaní aj nezaočkovaní. Pri návrate na Slovensko je tiež potrebný PCR test, aby vás pustili na palubu lietadla.


Program:
1. deň:

Prílet do Petrohradu
Transfer z letiska do hotela
Večera v reštaurácii, ktorá pripomína romány Dostojevského a má príjemnú intímnu atmosféru s chutným jedlom
Noc v hoteli


2. deň:
Raňajky v hoteli
Po raňajkách pôjdeme na autobusovú exkurziu po Petrohrade, na ktorej sa dozviete viac ako 300 ročnú históriu Benátiek severu. Počas exkurzie si vychutnáte nádherné výhľady na rieku Nevu, pozriete si dych vyrážajúce námestia a prejdete sa po hlavných uliciach mesta. Všetko, čo obdivujú návštevníci celé roky v Petrohrade uvidíte aj vy: Kazanský chrám, Isakijevskij chrám, Zimný palác, Michalský palác, Michalský zámok a mnoho iných pamiatok. Prehliadka zahŕňa zastávky pri jednotlivých pamiatkach, čas na fotenie. Nezahŕňa vstupy do pamiatok.
Po exkurzii sa pôjdeme zahriať do múzea vodky, kde sa dozviete mnoho zaujímavých informácii o jej výrobe či histórii. Nebude chýbať pravá ruská degustácia.
Po tomto múzeu  pôjdeme na umelo vytvorený ostrov Nové Holandsko, ktoré  v sebe ukrýva kreatívneho ducha Petrohradu a nájdete tu mnoho mladých dizajnérov, zaujímavé reštaurácie či bistrá a hlavne úžasné klzisko. ? atmosféra vianočných trhov.
Na klzisku je možné si zapožičať korčule cena okolo 10€
Voľný čas


3. deň:
Raňajky v hoteli
Exkurzia do Peterhofu a Kronštadtu – Peterhof sa nachádza na brehu Fínskeho zálivu. Toto miesto nechal postaviť cár Peter I. Veľký a inšpiroval sa francúzskym Versailles. Ide o jeden z najpozoruhodnejších palácových a parkových komplexov na svete. Uvidíte celosvetovo známe úchvatné fontány Dolného parku, ktorých je v celom komplexe okolo 170. Peterhof patrí medzi svetové dedičstvo UNESCO. Kronštadt je opevnené prístavné mesto na ostrove Kotlin, 30km od Petrohradu. Mesto zohralo významnú úlohu v mnohých bitkách, ako aj napr. počas blokády Leningradu.
A práve v týchto miestach nevynecháme ani jazdu na vznášadle, ktoré určite len umocní zážitok z tohto dňa.
Návrat do Petrohradu
Voľný čas


4. deň:
Raňajky v hoteli
Po raňajkách sa vyberieme na exkurziu do mesta Puškin, ktoré sa nachádza 25 km južne od Petrohradu. Mesto je pomenované na počesť ruského spisovateľa A. S. Puškina, ktorý tu študoval. Okrem nádherných parkov vás nadchne hlavne Katarínsky Palác, vybudovaný Katarínou I. neskôr rekonštruovaný Katarínou II., ktorý je z dielne architekta Ermitáže. Zároveň tu nájdete jantárovú komnatu, ktorú podaroval Petrovi I. pruský kráľ Fridrich Wilhem I. a následne zmizla počas nacistickej okupácie. Preto sa v paláci nachádza jej replika, tiež vyrobená z jantáru.
Poobede pokračujeme exkurziou do zimného paláca teda známej ermitáže – návšteva Ermitáže, ktorá patrí medzi najväčšie múzea na svete. Je ozajstnou pokladnicou svetovej kultúry a umenia a vy uvidíte viac ako 3 milióny exponátov.
voľný čas


5. deň:
Raňajky v hoteli
transfer na letisko