Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Polárna žiara

Destinácia: Nórsko, Troms og Finnmark, Tromso
Kód zájazdu: 1129969
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zažite s nami jeden z najkrajších a najromantickejších prírodných javov, ktorý je možný sledovať na oblohe – polárnu žiaru. Toto jedinečné pestrofarebné predstavenie pôjdeme hľadať až za polárny kruh do najsevernejšieho univerzitného mesta na svete – nórskeho TROMSO. Zažite tú pravú severskú atmosféru s prenocovaním v nezabudnuteľnom iglu s výhľadmi na toto úchvatné divadlo. Pravý zimný zážitok si doplňte jazdou v psích záprahoch v nádhernej nórskej prírode, návštevou ľadového hotela, alebo plavbou za veľrybami počas zimy a sviatku Svätého Valentína.


PROGRAM:

1.Deň ODLET Z VIEDNE DO TROMSO

Dopoludňajší odlet z Viedne za polárny kruh do najväčšieho mesta severného Nórska – TROMSO, odkiaľ v minulosti začínali svoje výpravy pri dobývaní Arktídy Amundsen, či Nansen a ešte v tento deň sa lanovkou vyvezieme na vyhliadku Storsneinen s nádhernými výhľadmi na mesto a fjordy. Uvidíme už dnes polárnu žiaru? Nikto nám ju garantovať nevie, ale práve TROMSO sa pokladá za hlavné mesto polárnej žiary s jej najčastejším výskytom..


2.Deň TROMSO – TROMSO, PSIE ZÁPRAHY, VÝLET ZA POLÁRNOU ŽIAROU

Po raňajkách si spravíme prehliadku tohto severského mesta ďaleko za polárnym kruhom, katedrály Severného ľadového oceánu, najsevernejšej univerzity na svete a popoludní budeme mať voľný program na fakultatívne výlety ako psie záprahy – prejdite si nádhernú nórsku krajinu na saniach ťahanými severskými Husky, alebo vydajte sa na plavbu nórskymi fjordami za veľrybami. V podvečerných hodinách sa vydáme mimo mesta a svetiel za hľadaním polárnej žiary do okolitých fjordov, zátok a hôr – budeme mať dnes opäť šťastie a uvidíme zelenú dámu? Prípadne využite dnešný deň na neskutočný zážitok a prespite v luxusnom iglu v srdci arktickej oblasti s tradičnou večerou a rozprávaní príbehov pôvodných obyvateľov – SAMI.


3.deň FAKULTATÍVNE VÝLETY, ĽADOVÝ DÓM, POLÁRNA ŽIARA

Dnešný deň môžete stráviť nákupmi, prípadne návštevou jedinečných múzeí a galérií, alebo fakultatívnymi výletmi a jedným z nich pôjdeme do zamrznutých ľadových dómov, ktoré sa nachádzajú medzi vysokými horami v krásnom údolí Tamok a je možné ich vidieť iba od 10.decembra do konca marca počas Polárnej noci. Snehové a ľadové umenie odráža puto medzi človekom a prírodou jedinečným a dych vyrážajúcim spôsobom. Ľadové bary, ľadové kino, ľadové hotelové suity a ľadová reštaurácia majú každý rok meniace sa témy sprostredkované nádherným farebným osvetlením a nádhernými ľadovými sochami. Pri prehliadkach so sprievodcom sa naučíme veľa o arktickej histórii a kultúre. Tromso Ice Domes je oveľa viac než len múzeum ľadového umenia alebo bežný hotel s ľadom. Tak, ako? Strávite tu dnešnú noc? V podvečerných hodinách sa vydáme mimo mesta, svetiel za hľadaním polárnej žiary do okolitých fjordov, zátok a kopcov – budeme mať dnes opäť šťastie a uvidíme zelenú dámu? Prípadne využijete dnešný deň na neskutočný zážitok a prespite v luxusnom iglu v srdci arktickej oblasti s tradičnou večerou a rozprávaní príbehov pôvodných obyvateľov – SAMI.


4.deň ODLET DO VIEDNE

Posledné nákupy suvenírov a odchádzame z poza polárneho kruhu späť do Viedne


CENA ZAHŔŇA:

medzinárodnú letenku z Viedne/Prahy do Tromso a späť vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov, 3 x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami v min. 4* hoteloch slovenský sprievodca počas celého zájazdu poistenie insolventnosti


PRÍPLATKY:

jednolôžková izba – 290€, poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň, exkluzívne ubytovanie v stane/iglu s večerou a kultúrnym programom – 300€/osoba/noc, ubytovanie v ľadovom hoteli spojené s večerou, psími záprahmi – 600€/osoba/noc, fakultatívny výlet – psie záprahy – 190€, fakultatívny výlet – Tromso Ice Domes – 85€, fakultatívna plavba vo fjorde – od 90€, lanovka v Tromso od 11€/osoba, batožina – 60€


PREFEROVANÉ HOTELY:

TROMSO – 3x 4* Radisson Blur Tromso a podobný


DOPLNKOVÉ HOTELY:

TROMSO ICE DOMES – ľadový hotel

Vrcholom vášho jedinečného zimného dobrodružstva je prenocovanie v jednej z mála izieb tohto ľadového majstrovského diela, čo znamená, že zdieľate tento hotel s rozlohou 600 m2 s ľadom iba s obmedzeným počtom ďalších hostí. Oslávte so svojím milovaným špeciálnu príležitosť v prostredí svojich snov. Sprievodca vám bude k dispozícii od chvíle, keď prídete do ľadových kupol Tromso, až do nasledujúceho rána. Môžete si vychutnať drink v ľadovom bare a obdivovať ohromujúce ľadové sochy arktickej divočiny. Manželské postele v ľadových izbách sú obklopené ľadovým rámom. Spať budete v expedičných spacákoch na pohodlnom matraci pokrytom sobími kožami. Večer vás sprievodca prevedie dobrodružstvom v blízkom okolí ľadových kupol Tromso. Pekná prechádzka na snežniciach vás zavedie ďalej od civilizácie a bližšie k pravej škandinávskej prírode. Ďaleko od mesta, v prítmí údolia, budete mať oveľa väčšiu šancu spozorovať polárnu žiaru. A keď si ich všimnete, môžete získať pomoc pri fotografovaní ako očarujúce suveníry, ktoré si môžete vziať domov. Pri hľadaní stôp zvierat budete počuť o samotnej prírode, ktorou prechádzate. Našim cieľom je prírodný tábor, kde sprievodca ukazuje, ako sa robí oheň a môžete pomôcť pri grilovaní večere.

Cena 600€/osoba/noc zahŕňa:

Prenocovanie v dvojlôžkovej izbe s využitím ľadového hotela s rozlohou 600 m2

Ľadový nápoj v ľadovom bare

Výlet na snežniciach so sprievodcom a polárna žiara vrátane večere varenej nad otvoreným ohňom

Raňajky

Psíe záprahy

Spiatočný transfer z / do Tromso

Všetko potrebné vybavenie vrátane teplého oblečenia

Nakoľko sa jedná o jedinečné ubytovanie, tak jeho dostupnosť je veľmi limitovaná a doporučujeme si ho zarezervovať s dostatočným časovým odstupom.


SAMI CAMP – ubytovanie v stanoch/iglu v unikátnej arktickej prírode a prespite v luxusnom iglu v srdci arktickej oblasti s tradičnou večerou a rozprávaní príbehov pôvodných obyvateľov – SAMI

Cena 300€/osoba/ noc zahŕňa:

Prenocovanie v luxusnom stane/iglu v dvojlôžkovej izbe s raňajkami

Tradičnú SAMI večeru s rozprávaním príbehov miestnych obyvateľov

Nakoľko sa jedná o jedinečné ubytovanie, tak jeho dostupnosť je veľmi limitovaná a doporučujeme si ho zarezervovať s dostatočným časovým odstupom.


AKTIVITY:

PSIE ZÁPRAHY – CENA 190€/OSOBA

Psie záprahy s aljašskými huskymi sú jednym z najlepších zážitkov všetkých čias! Poďte s nami na výlet psím záprahom na Kvaloya, jednom z najväčších nórskych ostrovov. Uvidíte nádherný výhľad na hory obklopujúce Tromso a smerom na polostrov Balsfjord a Malangen. Vďaka asi jednej hodine psích záprahov sa tiež môžete stretnúť s 300 štvornohými priateľmi zblízka a stráviť nejaký čas so šteniatkami. S pomerom hostí 2: 1 k sprievodcovi bude mať každý sánky poháňanými profesionálnymi mushermi, alebo to skúsite priamo Vy osobne? Po jazde v nórskej zime je výdatné jedlo Bidos pripravené zo sobieho mäsa, vývaru a zeleniny to, čo telo potrebuje. Podávame jedlo je v tábore pri ohni (vegetariánske jedlo je k dispozícii na požiadanie).


FAKULTATÍVNA PLAVBA VO FJORDE, CHYTANIE RÝB A POD. – OD 90€/OSOBA


Ďalšie fakultatívne výlety na vyžiadanie

Tromso